15 září 2008

Zabijáci dětí



Richard Neville

Global Research



Znovu a znovu si slibuji, že již nebudu mluvit o válkách a to proto, že útočníkům jsou jejich zločiny ukradené spolu s jejich kritiky, moji přátelé si myslí že jsem se stal poučujícím sucharem, a většina z dnešních občanů má daleko naléhavější starosti mezi něž nepatří sériové masakry nemluvňat na nehostinných místech. Špatné věci se stále opakují. A jsou stále dokola popírány. A rychle zapomínány.


Již od prvních dnů invaze do Afghánistánu v roce 2001, se americké vzdušné sily specializovaly na vypouštění bomb směřujících na tábory rodin, které údajně skrývají „ozbrojence”. Ti ale většinou nejsou doma, na rozdíl od žen a dětí a starých lidí, jejichž těla jsou, během přípravy na hromadný pohřeb, nakonec rozseta po zemi, zatímco Pentagon vydá své strohé „s politováním. A následně vybombarduje i pohřeb. Došlo k tomu opakovaně. Dalším cílem jsou svatební oslavy. V červenci 2002 v provincii Oruzgán, zatímco si hověli v bombardérech AC-130, vyhladili američtí piloti oslavu kde zabili 48 civilistů, převážně ženy a děti, a dalších 117 místních obyvatel zranili. Došlo k tomu opakovaně. Opět se tak stalo v červenci tohoto roku, kdy americký raketový nálet v provincii Nangarhár zmasakroval 27 hostů, z toho 19 z nich byly ženy a děti. Když místní dorazili na místo, aby se postarali o zraněné a shromáždili mrtvé, byly odpáleny další čtyři bomby, které zabily nevěstu a její dva příbuzné.


Podobná situace převládá v Iráku a Pákistánu, ale o tom nejsou téměř žádné novinové články. Zabíjíme při sebemenším náznaku šepotu, zabíjíme protože můžeme, zabíjíme protože vládneme nebi. Pentagon nadále popírá svůj srpnový masakr 60 dětí a 15 žen v Navábádu, v okrese Azizibádu, Afghánistánu, kde bomby pršely na náboženskou školu ve Vazíristánu, kmenové oblasti na severozápad od Pákistánu.(Jde o čtvrtý americký útok na "spojence" během tohoto týdne)


Útoky, provedené dvěma bezpilotními letadly, zabily 23 lidí, ale nezabily Džalaluddína Hakkáního, náboženského badatele a bývalého velitele američany podporovaných mudžahedínů, kteří porazili Rusy ("Charlieho válka"). Dalších dvacet lidí bylo zraněno, převážně ženy a děti. Chlápkům, kteří mačkají knoflíky na letecké základně Creech v Nevadě, se podařilo zavraždit jednu z Hakkáního manželek, jeho švagrovou, sestru, dvě vnučky, osm vnoučat a jednoho muže z příbuzenstva.


Sedět ve virtuální pilotní kabině není tak vzrušující jako létat se stihačkou , poznamenala, sotva dech popadala, Laurie Ure ze CNN, ale piloti bezposádkových bojových letounů si mohou dopřát rozvrh běžného pracovního dne. Capitán Matt Dean souhlasí: vídět padouchy na obrazovce a vidět je na cestě na onen svět, potom si zajít do Taco Bell na oběd, to je zkrátka surrealistické. Jde o Pentagonovou verzi hry Second Life, která brzy bude známá jako Exit Life. Jednoho dne bude uvedena ve válce poblíž vás.


Nejnovější bezpilotní bombardér se jmenuje Reaper (Žnec), který unese stejný náklad jako bojové letadlo F-16, ale s tou výhodou, jak nás ubezpečuje Laurie, „bez vystavení jejich pilotů nebezpečí. Samozřejmě že ne, vždyt přece jedí tacos. Pluk. Chris Chambliss je velitelem 432. vzdušné expediční letky, která byla založena minulý rok a první jednotkou, která se zaměřuje na bezpilotní vzdusné systémy a dálkově ovládané atentáty. Jsme oběti našeho úspěchu, prozrazuje vojenskému zpravodaji, zatímco přehrává nahrávky obětí Reapera. Chambliss tvrdí, že tu je neukojitelný hlad pro jeho systémy a možnosti které poskytují, a jeho letka v současné době létá 28 bojových leteckých hlídek nonstop a zájem stoupá.


8. září, zatímco se chlapci ze základny Creech ládovali tacos, publikovaly London Times osmiminutové video masakru v Azizibádu, které je nejpřesvědčivějším důkazem který se vynořil ohledně 75 mrtvých civilistů. V tomto případě je hrdinou nejmenovaný afghánský doktor, který na místo dorazil s mobilem a natočil záběry plačících rodičů, zraněných dětí a ohořelých nemluvňat - v řadách zahralených mrtvol. Na útoku se podílely ozbrojená bezpilotní letadla, spolu s bojovými helikoptérami a bitevníkem C130 Spectre.


A tak pokračuje depresivní spirála válek bez konce, obchody se zbraněmi, vládní lži, vyhlazování nevinných a šílená jistota, že naše hrdinné vojenské mise jsou moudré a vznešené. Och ano, i Austrálie se musí přidat s připravenými pěstmi. Budujeme vetší námořnictvo, abychom ochránili naše mořské trasy, ale před čím? Och ano, před rychlým vzestupem Ásie. George Bush, Barack Obama a John McCain chtějí do Afghánistánu posily (surge), v zemi která nikdy nikoho nenapadla. Pravda, skrývala Usámu bin Ládina stejně tak, jako Amerika dříve postkytla útočiště íránskému Šáhovi a která nadále postkytuje útočiště proticastrovským teroristům, a která plně podporovala generála Pinocheta a živila Parvíze Mušarafa, a která nadále vycvičuje mučitele atd., přesto žádná armáda zatím nenapadla Washington.


Proč jsme v Afghánistánu? Šířit demokracii. Pokud se nemýlím tak rozséváme smrt. Kdyby nám záleželo na demokracii, naslouchali bysme místním, kteří nás chtějí pryč. V posledním průzkumu veřejného mínění (v červnu před posledním kolem zabíjení) z dotázaných lidí více než šest z deseti... řeklo, že cizí vojska by měla odejít. A to ani nebudeme zmiňovat blížící se hladomor - nikdo jiný o něm též nemluví.


Jediná válka která stojí za to bojovat, je válka proti emisím uhlíku. Místo toho jsme vtahováni do stupňujícího se zbrojení, které bude nadále spalovat planetu. Šance změnit tuto prioritu, ve světle dlouhé oddanosti Západu pro krvavý boj, je malá. Podle futuristz a dlouhodobého mírového badatele Johana Galtunga, „stojí v dnešní době počet lidí, zabitých po druhé světové válce, v otevřené válce iniciované Pentagonem, mezi 13 a 17 miliony. Nejde o překlep. Počet zabitých lidí v utajených akcích je alespoň 6 milionů. Podobná čisla nenajdete na Fox News a ani v New York Times.


Takže zatímco válka je peklo, je stejně americké jako jablkový koláč, u kterého je nepravděpodobné, že by se vytratilo dříve než my. Dále to vysvětluje, proč se John McCain stále vice blíží k Bílému domu. V době ve které je zesměšňována Ženevská úmluva, neefektivním disentem a kdy se toleruje zabíjení nemluvňat, je zvláštně dokonalé, když prezidentský uchazeč a jeho spolukandidát mají ruce od krve, ať už od vietnamských civilistů nebo aljaškých losů. Pokud se Amerika upíše temnému dobrodružství, můžete zapomenout na zklidnění počasí, obnovení ekosystémů a vstoupení do doby udržitelnosti a transformace. Jediné co dostanete bude krveprolití.


Poznámka: Během několika hodin od vydání článku je hlášeno, že bezpilotní letadla USA vystřelily v severním Vazíristánu několik raket na dům bojovníka, 12 mrtvých včetně žen a dětí. Osm dalších bylo převezeno do nemocnice. V Taco Bells se dnes bude tančit na stolech.


Zdroj: The Baby Killers


Poznámka: Vědecké výzkumy naznačují, že za šíleností naší doby a celé naší historie obecně stojí stejný jmenovatel: psychopatie.



Video masakru v Azizibádu

Žádné komentáře: