07 srpna 2008

Kampaň na probuzení světa

redaktoři Signs of the Times
SOTT.net


Kolik z vás vidělo film „Den poté“? Pokud jste neviděli potom ve filmu dojde, následkem globálního oteplování, k roztátí rozsáhlé oblasti Arktidy, což rozředí serverní Atlantský oceán ohromným množstvím sladké vody, což změní hustotu vodních vrstev, čímž se naruší cirkulace termohalinního proudu. To dále vede k rapidnímu a nepřirozenému ochlazení severní hemisféry a ke sledu anomálií, což posléze vede k ohromným „globálním superbouřím“, které vycucávají teplo a vracejí jej zpět na zem, v podobě superstudeného vzduchu horní atmosféry, což vede k „instantní době ledové.“

Tato myšlenka není ničím novým a ve skutečnosti nezačala u autorů Art Bella a Whitley Striebera. Zpráva vypracovaná NASA nás informuje, že „Andrew Marshall, bývalý projektant ministerstva obrany, nedávno vydal odtajněnou zprávu, ve které se podrobně probírá, jak by dopad odklonu mořských proudů, ke kterému by mohlo dojít v blízké budoucnosti, mohl narušit národní bezpečnost.

Ve zprávě z roku 2003 odkazoval Robert Gagosian na „rychle narůstající důkazy [např. z letokruhů a ledových jader] že v minulosti došlo u zemského klimatu k náhlé a dramatické změně.“ Například zatímco se Země na konci poslední doby ledové, zhruba před 13 000 lety, oteplovala, tající ledové příkrovy údajně odstartovaly náhlé zastavení dopravníku, následkem čehož byla země vržena do 1300 let trvajícího období, nazývané „mladší dryas, během kterého vládly podmínky podobné těm během doby ledové.“ Dnes je již známo, že během „Malé doby ledové“ došlo k oslabení Golfského proudu.

Dne 6. prosince 2005 prohlásil profesor atmosférických věd Michael Schlesinger na University of Illinois v Urbana-Champagn, kde vedl výzkumný tým, že: „Zastavení temohalinní cirkulace bylo označeno za událost s ohromnými následky, ale nízkou pravděpodobností že k ní dojde. Naše analýza, která zharnuje neznámé v tomto problému, naznačuje že se jedná o událost s vysokými následky, nízkou pravděpodobností uskutečnění.“ Více: Zpomalující oceánský proud vyvolal obavy z malé doby ledové.

S globálním oteplováním přichází další nebezpečí: únik obrovského množství metanu z metanových klatrátů, které jsou skryty pod arktickým dnem, a to i včetně jiných podpovrchových zdrojů, které se uvolní během zemských posunů a během opětného návratu k rovnováze. Metan může přispět ke globálnímu oteplení, ale jde o značně nestabilní plyn. Většinou jenom zapáchá a může zabít. Zvažte tuto zprávu ze září 2006 Únik metanu na Ukrajině usmrtil horníky ve kterém se píše:

Mluvčí pro pohotovostní události Ihor Krol prohlásil že „k neočekáváné erupci směsi uhlí a plynu“ – později identifikovaného jako metan – došlo brzo ráno v hloubce 3 500 stop ... Metan pravděpodobně prosakoval kameny...“

Z následného hledání zjistíme, že velký počet důlních nehod je způsoben metanovými kapsami, které buď vzplanou nebo otráví horníky.

Jednoduše řečeno pokud dojde k uvolnění velké kapsy metanu a pokud se v oblasti nachází hejno ptáků, mohlo by velmi jednoduše dojít, během několika minut, k jejich smrti a pádu na zem.

Samozřejmě metan sám o sobě je bez zápachu, ale jde o vedlejší produkt biologického rozkladu, důsledkem čehož je často spojován se sirovodíkem, tedy zápachem „zkažených vajec“. Jestliže je cítít, jeho koncentrace je pravděpodobně nebezpečná.

Samozřejmě kolem této otázky existuje velká rozepře, spolu s celou řadou kritiků (někteří z nich jsou vědci s pochybnou loajalitou) kteří jí opovrhují a stále dokola opakují „celé to je globální oteplování a pokud se zaměříme na redukci emisí, věci se časem stabilizují.“

Není to velmi pravděpodobné.

Proč si to myslíme?

Golfský proud přestal minulý týden, po dobu téměř jednoho týdne, proudit na sever k Evropě. Podívejte se zde: http://rads.tudelft.nl/gulfstream/ ... a odrolujete k „Animations of the Gulf Stream velocities are here“.

Klikněte a po načtení stránky zvolte „Last 26 weeks (Jan 23 21 bytes)“ a dívejte se. Po načtení obrazu a spuštění animace uvidíte krátké období, zhruba jednoho týdne mezi 11.až 19 prosincem, kdy Golfský proud přestal proudit směrem k Evropě a místo toho se obrátil zpět na jih aniž by dokončil svůj běžný oběh.

Zde jsou snímky této události:

©rads.tudelft.nl



©rads.tudelft.nl

©rads.tudelft.nl


S tímto datem na paměti se podívejme na titulky zpráv, které byly vybrány z archívu počasí SOTT, ze dnů během i po krátkodobém otočení toku termohalinního proudu:

14 prosinec 2006 Obavy v Idaho kvůli vymírání kachen
19 prosinec 2006 Uhynulé krávy znervózňují obyvatele Lewistonu
21 prosinec 2006 Colorado trpí pod sněhovou bouří
26 prosinec 2006 Vánoční bouře způsobila devastaci
02 leden 2007 Části Colorada stále pod sněhem
03 leden 2007 Třešně rozkvetly v Brooklynu
03 leden 2007 V Anchorage napadl rekordní počet sněhu
04 leden 2007 Teplá zima způsobila zmatek
04 leden 2007 Vědci tvrdí že rok 2007 může být zatím nejteplejším
05 leden 2007 2 mrtví poté co se silné bouře, tornáda prohnaly jižní Louisianou
08 leden 2007 Zápach podobný plynu zahalil Manhattan
08 leden 2007 Masový úhyn kachen ve Vietnamské provincii
08 leden 2007 Mrtví ptáci zastavily Austin
08 leden 2007 Únik plynu: „Nápor”v životním prostředí o kterém se nemluví
08 leden 2007 Zápach plynu v NY zastavil vlaky, vynutil evakuaci
08 leden 2007 Bláznivě teplé počasí rozhodilo ptáky a včely
09 leden 2007 Teplý prosinec dotlačil rok 2006 na rekord
10 leden 2007 Jsou mrtví delfíni na skotských plážích dalším důkazem globálního oteplování?
10 leden 2007 Mimořádná bouře podobná tornádu zasáhla Barbados
12 leden 2007 Bouřkové varování napříč VB
13 leden 2007 Ledové počasí zasáhlo americký Středozápad
13 leden 2007 Rekordní zima, sníh v jižní Kalifornii!
13 leden 2007 Zapáchající únik plynu v Louisianě
13 leden 2007 Staten Island: další zápachy – úniky plynu?
14 leden 2007 Silná bouře zavalila střed USA ledem a vodou
14 leden 2007 Ledová bouře zasáhla většinu USA – 20 mrtvých
15 leden 2007 Nová bouře o síle hurikánu buší do Baltských států – podruhé za dva roky došlo k událostijednou za život”
17 leden 2007 Schwarzenegger hledá kalamitní pomoc pro mrazem zničené plodiny
17 leden 2007 Led pustoší americkou rozvodnou síť
17 leden 2007 Tisíce lidí se třesou zimou zatímco počet obětí bouře stoupl na 51

17 leden 2007 Velký mráz způsobil $1 mil škody na plodinách
17 leden 2007 Divoké požáry v jižní Austrálii

17 leden 2007 Velký počet mrtvých, plodiny zničeny tuhým americkým počasím
17 leden 2007 Předpoveď hlásí bouřky uhodí na VB
17 leden 2007 Nárazové oteplení v Rusku vzbudilo medvědy
18 leden 2007 Sníh v Malibu!!!
18 leden 2007 Prudké bouře zasáhly severozápadní Evropu
18 leden 2007 Doprava v Evropě narušena divokou bouří
19 leden 2007 Vítr o síle hurikánu se prohnal východní Evropou
19 leden 2007 Bouře v severní Evropě zabila 27
19 leden 2007 Německo kulhá zpět k životu poté co si bouře vyžádala 10 životů – poryvy větru dosáhly 202 kmh

19 leden 2007 Zabil 29, hurikán Kyrill se blíží k Rusku – ”Den poté?”
19 leden 2007 Experti nemohou najít zdroj záhadného zápachu v NYC
19 leden 2007 Oklahoma, Montana, a Texas se připravují na bouři
19 leden 2007 Ledová bouře si v USA vyžádala 65 mrtvých
19 leden 2007 Němci vyzváni aby zůstali uvnitř zatímco se hurikán přibližuje
20 leden 2007 Evropa vyčísluje následky bouřky zatímco poškozená obchodní loď najela na břeh
20 leden 2007 Nová zimní bouře kráčí jižními Plains
21 leden 2007 sněhová bouře se převalila přes Plains, 8 mrtvých
25 leden 2007 Na americkém severovýchodě se ochlazuje - propad na polární teploty začal
25 leden 2007 V Anchorage napadl oproti normálu dvakrát tolik sněhu

Otázka za $ 64 000: Existuje spojení mezi prosincovým obratem toku Golfského proudu a častými zprávami o mrtvých ptácích padajících z nebe a smrtelně divokým počasím v průběhu první poloviny ledna?

Další otázka je: Naznačuje tento malý příklad to, k čemu by mohlo dojít, pokud by se již nyní vysoce nestabilní Golfský proud, přestal s konečnou platností proudit na sever do Evropy?

Mezitím 23. ledna, prezident Bush prohlásil před americkým Kongresem, že se musíme postavit zásadní výzvě kterou představuje změna globálního klimatu”. Nicméně hlavním bodem projevu byla výzva, aby Kongres a americký lid dali jeho plánu eskalace války znovu další šanci.

I když senátor Jim Webb (D-VA) reagoval na tento nesmyslný projev velmi vhodným způsobem, tím že Bushovi oznámil že „Většina národa již nadále nepodporuje způsob, kterým je tato válka vedena, ani většina naší armády, ani většina Kongresu,“ Sám senátor Webb si asi není vědom opravdu velkého nebezpečí, které se nad námi všemi může vznášet, ať už jsme bohatí nebo chudí, v každé zemi světa. Stejně tak jako Nero lelkoval zatímco Řím hořel, se politici naší doby chovají jakoby měli neomezené množství času hrát své politické hry.

Otázkou je, zda vůbec někdo přežije nebezpečí, které naší civilizaci hrozí od globálního oteplení, které se může velmi rychle proměnit v dobu ledovou, zatímco Bush, spolu s dalšími světovými politiky, se do nekonečna dohadují o válkách a ekonomice? Opravdový nepřítel není „tam“, ale „tam venku“ ve smyslu změn v našem životním prostředí, kterým musí každý z nás co nejdříve porozumět. A tím myslíme opravdu každého. Až padne kosa na kámen, budou ropní magnáti s miliardami trpět stejně, ne-li více, jako hladovějící farmář z rozvojového světa.

Je nesmírně důležité dostat se k lidem a informovat je, aby celé lidstvo mohlo konat společně jako celek, ukončit nesmyslné podněcování válek a společně pracovat na vyřešení našich společných problémů, které nám hrozí důkladnějším zničením, než jaké by kdy mohly napáchat jaderné bomby.

Ale zde je ta potíž: pokřivení a nebo rovnou cenzurováním událostí v Americe, a zbytku světa, upírají americká média, spolu s Bushovou vládou, američanům přístup k informacím a povědomí, které by jim umožnily sehrát rozhodující roli ve své budoucnosti a budoucnosti jejich dětí. Kolik Američanů skutečně zná počet jejich spoluobčanů, kteří se stavějí proti činům Bushovy vlády? Pokud čtete americká média nemáte žádnou představu. Pokud ale čtete mezinárodní tisk, budete mít mnohem lepší představu. Zvažte následující záběry z titulní strany francouzských regionálních novin z 25 ledna 2007:


Text: „Amerika říká ´Ne´

Opet o něco izolovanější , George Bush žádal Kongres o další ´šanci´. Méně než jedna třetina Američanů mu hodlá věřit.



Text:

„Amerika proti Bushovi. Počet odpůrců války v Iráku stále stoupá“.

....


Poznámka: Článek byl napsán v rámci kampaně na získání finančních prostředků pro internetové stránky SOTT.net. Z tohoto důvodu chybí několik posledních odstavců, protože článek je, pro naše účely, důležitý jakou součástí seriálu o kometách a katastrofách a jeho význam je, ohledně zmiňované události zastavení Golfského proudu a následujících bouří v Evropě, jasný.

Zdroj: Wake The World Up Campaign



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zaujímavá kniha :
http://i-ru.cz/texty/stanislav_grof.doc