07 února 2008

Fašismus je tu - psychopatie a hysterizace národů


Další pokračování na téma psychopatů u moci a jejich vlivu na zbytek populace. Toto téma je úzce spjaté s knihou A. Lobaczewského Political Ponerology (Ponerologie v Politice). 
Dnes tedy dojede na řádné definování několika zásadních pojmů v této knize.
Úryvek je z článku Fascism is HERE! NOW! Violent Radicalization and Homegrown Terrorism Prevention Act of 2007 (Fašismus je TU!TEĎ! Zákon pro boj s násilným radikalismem a domácím terorismem 2007)
Náš přítel, během nedávné cesty do zahraničí, rozmlouval s pouličním prodavačem.„Odkud jste?“, zeptal se prodavač. „Z Ameriky“, odpověděl náš přítel. Prodavač se zašklebil způsobem, který naznačoval jak lítost tak i odpor. „Za Bushe nejsem zodpovědný!“ protestoval náš přítel. Stánkař shrnul své pocity do jednoho slova, „fašisti“. Náš přítel nemohl nesouhlasit, „fašistická prasata!“ vykřikl.
Zatímco mnoho cizinců je schopno vidět v současné době probíhající odmaskování zjevně fašistické formy vlády v USA, na druhou stranu mnoho domácích američanů tuto schopnost nemá. Přes více než šest let trvání neustálé „teroristické hrozby“, která je propagandována americkou vládou spolu s masovými médii, vyhysterizovalo americkou mysl do bodu, kdy běžný občan již není nadále schopen jasně myslet a rozlišovat mezi lží a pravdou, mezi fašismem a demokracií.
Abychom přesně vysvětlili co tím máme na mysli, věnujte několik minut na prostudování následujících termínů a definic, které vymyslel Andrew M. Lobaczewski, autor Political Ponerology - The Scientific Study of Evil Adjusted for Political Purposes. [Ponerologie v politice - vědecká studie zla přizpůsobená politickým účelům] 
Ponerogeneze: Jde o utváření a vývoj zla. Několik faktorů přispívá k ponerozenezi, prvním je atrofie schopnosti normálních lidí rozeznat patologické osoby (tj. berou patologické chování jako normální). To je jeden z příznaků hysterizace společnosti. Toto spolu s dalšími slabými stránkami lidí vytvoří průchod, kterým patologické osoby (psychopati a charakteropati) v procesu „ponerizace“ nakazí skupinu převážně normálních lidí.
Ponerizace: Jde o nakažení dané skupiny patologickými jednotlivci, což má za následek ponerogenický svazek (to jest, skupinu která přispívá k utváření zla). Primární ponerizace (která dá vzniknout primárně ponerogenickým svazkům) vytvoří skupiny, které jsou jasně deviantní, jako jsou například zločinecké party nebo gangy, a které jsou obecně zavrženy společností normálních lidí. Sekundární ponerizace (která dá vzniknout sekundárně ponerogenickým svazkům) je metoda, kterou patologičtí jednotlivci proniknou do, a rozvrátí, ideologii skupiny normálních lidí. Oni, stejně tak jako trojský kůň, pracují „pod radarem“ normálních členů skupiny. K úspěšnému uskutečnění ponerizace dojde během období, ve kterých je společnost hysterizována.
Hysterizace: Toto je proces, ve kterém se společnost stane egoističtější/hedonističtější (zahleděná na svůj vlastní prospěch a sobecká), egotistická (přehnaně sebevědomá), egocentrická (narcisistická), falešná (opovrhující pravdou), teatrální (nadmíru dramatická a emocionální), mravokárná (odsuzující), náchylná k vlivu schizoidních publikací (naivní v interpretaci lidských činů), a myšlení se stává stále více konverzivnější [** konverzivní myšlení znamená používání termínů, kterým je ale připisován odporující si nebo pokroucený význam. Příklady: mírový - usmiřování; svoboda - oprávnění; iniciativa - svévolnost; tradiční – zaostalý; shromáždění - dav; efektivita – uzavřenost. Příklad: slova „mírový“ a „usmiřování“ ozanačují to samé – usilování o vybudování míru, ale každé slovo má zcela odlišný pojmový obsah, který odráží postoj který řečník zaujímá vůči usilí o mír odkaz] (nelogické). Tento proces může být, a je, manipulován ponerogenickými elementy a to prostřednictvím masového trauma a neustálého psychologického teroru. Protože hysterie je nakažlivá, společnost se proto stává stále více arogantnější, amorálnější, strnulejší. Užívání paramoralizmů se šíří podobným způsobem. Nejvyšší bod v procesu hysterizace společnosti má za následek přeprogramování společnosti, které skryje genezi „patokracie.“
Patokracie: Jde o výsledek hysterizace a ponerizace a jakmile je jednou dosažena, může trvat tisíciletí. Její hlavní charakteristikou je vrozená psychopatie. V podobných systémech se vyskytuje 100% vrozených psychopatů ve vedoucích pozicích, ze kterých udržují většinu lidí v neustálém strachu. Po několika letech patokratického vedení se normálním lidem podaří, i přes to že jsou postiženi patologickým materiálem a umrtvujícím efektem psychopatických osobností, vytvořit síť normálních lidí, ve které lze fungovat jako lidská bytost. Normální společnost je tudíž takto odhysterizována a docílí značnou mezilidskou solidaritu a znalost lidskosti sebe sama a ostatních.
V našem dnešním světě lze utváření a vývoj zla snadno vidět v neustále rychlejším tempu, jakým západní demokracie využívají taktiky, které byly většinou rezervovány pro totalitní režimy, tedy režimy ve kterých stát reguluje téměř každou stánku veřejného a soukromého chování a kde uplatňuje svoji autoritu prostřednictvím síly a/nebo donucení. Co stovky respektovaných komentátorů současných událostí již přes 6 let označují za „plíživý fašismus v západních demokraciích“, je dnes v procesu odhalení do podoby očividné totality, s USA v čele tohoto stáda.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Bude to trochu pomimo temy ale ma to jedno spolocne a to fasizmus, nacizmus . Vacsina ludi ked vidi v masmediach skupinu ludi ktory maju vyholenu hlavu a mavaju vlajkou tretej rise tak ich oznacuju ako prislusnikou vyssie uvedenych smeroch . Treba si ale uvedomit ze nacista, fasista nie je len ten ktory mava tou vlajkou , nacista je aj ten ktory si mysli ze je nieco viac ako iny narod , kazdy kto odsudzuje inych ludi ci uz pristahovalcou( pripad USA , domaci sypali nel. emigrantom na hlavu popol pretoze svojou emigraciou sposobili problemy, no neuvedomuju si ze mnohy prisli podobnym stylom do krajiny) , odsudzovanie druhej krajiny tzv. nacionalizmus , odsudzovanie inych skupin obv. pre ich vieru , sposob zivota , vyzor, atd.. to je nacizmus nie to ze partia faganov ktory sa nevedia zaradit do spolocnosti chodia po uliciach s vyholenymi hlavami ...