25 února 2017

Válka proti cholesterolu byla vždy naprostým nesmyslem


Tactical Investor



Mimořádně zdravé a výživné potraviny [pokud si je opatříte z domácích, ověřených chovů nebo alespoň v bio kvalitě, pozn.překl.]

Média, lékařský, potravinářský a farmaceutický průmysl se společně s dalšími odvětvími spojily, aby prodaly masám hromadu lží. A stejně jako laboratorní krysy, masy věří tomu, čím jsou uměle krmeny, místo aby si našly chvilku udělat jednu prostou věc, a raději spolknou tu modrou pilulku, která jim byla podána, než aby se nad vším zamýšlely a o všem pochybovaly. Jednoduchá otázka směřuje ke zkoumání a zkoumání přináší alternativní úhly pohledu. Mozek, který se necvičí, je bezcenný nástroj, a čím déle ho nepoužíváte, tím zbytečnějším se stává.

SOTT komentář: A cholesterol je nepostradatelný pro optimální fungování mozku.

V minulosti jsme mnohokrát konstatovali, že válka proti cholesterolu je naprostým nesmyslem. Ve skutečnosti je cholesterol potřebný; je to léčivý prvek a když je jeho hladina vysoká, znamená to snahu ochránit organismus před alergeny nebo zanětlivými látkami. Stejně jako farmaceutický průmysl kdysi lživě přesvědčil společnost, že vejce jsou nezdravá, tak jeho lidé pokračují nadále v propagaci nesmyslu, že cholesterol je špatný, přičemž neexistují skutečně přesvědčivé důkazy, které by toto tvrzení podpořily. Když čtete výzkumné studie které citují, zjistíte, že přinejlepším pracují s tím, čemu se říká chybná logika, případně přímo lžou, aby podpořily svá divoká tvrzení.




Skutečným nebezpečím je odpad, kterému říkají prospěšné oleje, které se snaží podsouvat veřejnosti ke koupi a ta jim jako laboratorní krysy ochotně vyhovuje. Jakákoliv forma olejů ze semen a jader (mimo panenského kokosového a olivového) je nebezpečná vašemu zdraví. Máslo je také výborné a může být použito místo olejů. Zjistěte si více o polynenasycených mastných kyselinách (PUFA – polyunsaturated fatt acids) a rostlinných olejích. Rybí olej rovněž spadá do této nebezpečné kategorie. To, co si myslíte že znáte, by vám mohlo vážně ublížit. Aby vytvořili zdání věrohodnosti, přišli s publikacemi jako magazín životního stylu Prevence a dalšími tiskovinami (mnoho z nich provozovaných jako neziskové), jejichž jediným záměrem je dezinformace. Pokud úspěšně navodí dojem, že proti sobě stojí farmaceutický průmysl a tzv. toxický zdravý průmysl, vytváří tak zdání dobra proti zlu, takže jedné skupině mohou prodávat drogy a druhé tzv. léčivé látky, které jsou právě tak nebezpečné. Konečný cíl je mít dlouhou řadu nemocných čekajících na léčbu.

Dr. Uffe jednoznačně odhalil nesmysl, který farmaceutický průmysl ohledně cholesterolu propaguje. Vydal mnoho knih a níže uvedený odkaz přesvědčivě vykresluje, jak zdravý pro vás cholesterol je a že obecně vzato je vyšší hladina cholesterolu v průběhu stárnutí spojena s delším životem.

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=uffe+ravnskov

Druhý odkaz vás přivede na webovou stránku Dr. Uffe Ravnsova a je plný užitečných informací. To znovu přímo potvrzuje naši domněnku, že ti nahoře shlížejí na masy pouze jako na dobrý zdroj obětních beránků, a proč taky ne. Veřejnost je důvěřivá a hloupá; uvěří stejnému triku znovu a znovu bez ohledu na to, jestli jde o poznání skutečné historie světa, o investice nebo jejich zdraví a dobré bytí. Tohle nikdy neskončí; jediná věc, kterou můžete ukončit, je zajistit, abyste nebyli součástí stáda. Dav nikdy nevyhrál a nevyhraje; jedinou šanci na změnu k lepšímu, kterou má, je změna myšlení. Ranní ptáče získá potravu, to pozdní, pokud má štěstí, obdrží zbytky, jinak bude nejspíš odstřeleno.

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

P.S. Abychom výše uvedené zřetelně doložili, provedli jsme malý experiment se skupinou společníků a pár kolegy z TI [Tactical Investor, pozn. překl.] včetně mne samotného. Všichni jsme jedli nejméně 10 vajec týdně (já osobně v průměru 16, ovšem byly to vejce od volně žijících slepic, což si nepleťte s certifikovanými bio vejci, která jsou rovněž špatná - volné slepice zobou červy a vše, co najdou, narozdíl od těch bio, které jsou krmeny z velké části semeny plnými polynenasycených tuků), obrovské množství másla, značné množství cukru ve formě ovoce a sukrózy na slazení kávy, čaje apod. Navíc jsme pili nejméně 3 poctivé šálky kávy denně. Po třech a šesti měsících jsme si nechali udělat rozbor krve a naprosto ve všech případech bylo zaznamenáno výrazné zlepšení. Ve všech ohledech spadal krevní rozbor každého z nás do kategorie dobrý nebo vynikající. Funkce jater se zlepšila téměř u každého z nás, došlo ke snížení hmotnosti bez diety (jediné, co jsme omezili, byly škroby, hlavně chléb a těstoviny, ale tyto kalorie jsme nahradili daleko větší konzumací plnotučného mléka a sýrů, ovoce, čokolády a zmrzliny), nedělali jsme žádná fyzická cvičení, pouze chůzi, plavání a jízdu na kole na krátké vzdálenosti.

SOTT komentář: Mléko a sýr jsou rovněž sporné potraviny z mnoha důvodů:

- Proč je mléko takové zlo

- Nepříliš šokující! Nová studie naznačuje, že vše, co jste si mysleli, že víte o mléku, je mylné

- Mléko je jed

Budeme nadále pokračovat tímto způsobem stravování a cítíme se plni síly v každém smyslu toho slova. Co se škrobu týká, pokud nemáte problémy s hladinou cukru v krvi, nejlepší škrob ke konzumaci je bramborový a hned po něm rýžový. Nejlépe k nim podávejte kokosový olej nebo máslo.

Ohledně chleba jsme zjistili, že alergenní účinek pšenice se značně snížil, když se použil kvásek, ale těsto muselo zrát nejméně 7-10 hodin (nebo ještě lépe přes noc) a ne 20-30 minut, jak se to běžně dělá u průmyslově vyráběného kváskového chleba. U čokolády a zmrzliny jsme dbali na to, aby neobsahovaly kukuřičný ani glukózový sirup, což je nové označení mistrů podvodu, kteří kukuřičný sirup prodávají. Také jsme se snažili konzumovat výrobky s co nejmenším počtem přísad. Co se zmrzliny týká, Hagen Daz je poměrně dobrá volba, protože obsahuje většinou pouze mléko, šlehačku a cukr, pokud ovšem netoužíte po těch nejexotičtějších příchutích. Kukuřičnému sirupu byste se měli vyhýbat jako moru a stejně tak karagenu [želatinový extrakt z řas, pozn.překl.].

Diabetikům se lže, když jim říkají, aby jedli celozrnné obilniny a vyhýbali se cukru. Nastudujte si to, nicméně my jsme zjistili ve spolupráci s malou skupinou lidí, kteří mají problémy s cukrem, a díky výzkumu, který zdokumentoval podobné výsledky, že konzumace velkých dávek cukru především ve formě fruktózy (té v ovoci, nikoliv kukuřičné, která je plná škrobu) ve skutečnosti výrazně zlepšila hladinu cukru v krvi, když byly eliminovány škroby a celozrnné obilniny ze stravy. Zjistěte si více a přijdete na to, že co tvrdí lékařský svět není pravdou, a ta takzvaná lež je v mnoha případech velice blízko pravdě.

Skupina testovaná v tomto experimentu byla velmi malá a nejednalo se o dvojitě slepý test. Nicméně my se nesnažíme provést studii nebo někoho přesvědčovat. Přinášíme vám určité informace a sdělujeme vám, že přinejmenším nám samotným jsme dokázali, že ‘problém cholesterol’ není nic jiného než mýtus. A jak s touto informací naložíte, tak to je zcela na vás. Každý má mozek a jeho výpočetní sílu, takže je na čase zapnout interní počítač a zpracovat tato nová data, nebo jej vypnout a vrátit se k vašim starým zvykům dělání věcí. Jako vždy, volba být pánem nebo otrokem je vaše.


SOTT komentář: Vive la Cholesterol!
 

Žádné komentáře: