07 září 2008

Hloupí, pitomí, bezmocní a neinformovaní



Les Visible
Smoking Mirrors


Nějaký čas jsem byl pryč.... možná to byl měsíc nebo víc... a nebo možná jsem byl vždy pryč a pouze příležitostně zaskočím s novou osobností, určenou pro další období angažmá. Je těžké vědět co je co. Podívejte se jaký problém lidé mají s realitou. Musejí s ní mít problém, protože jsou schopni přijmout cokoliv jiného, jenom ne realitu a obecně upřednostňují, aby jim bylo vykládáno co že se děje namísto, aby se sami podívali na danou situaci. Podle nadpisu tohoto článku, spolu s vaším vlastním pozorováním, hádám, že víte že mluvím o výrazně větším počtu obyvatel než je polovina.


Již dlouho zastávám názor, že veškeré ty ohromné a transformační činy pro dobro jež jsou praktikovány na této Zemi, jsou uskutečňovány deseti procenty lidí. Dále jsem vycítil, že převážná většina zla je uskutečňována dalšími deseti procenty. Lidé mezi nimi jsou maso hamburgeru z restaurace rychlého občerstvení časů ve kterých žijeme. Uvnitř této skupiny se nachází třicetšest typů osobností a jak jdeš potkáš každou z nich dlouho předtím než ve skutečnosti odejdeš. Je tu hrstka jedinečných osob, kteří jdou příkladem a dále je tu mnohem větší skupina která si přehrává svoji kazetou smyčku stále dokola dokud se nepřetrhne. S těmito lidmi se není možné bavit ani o tom, co se opravdu děje, ani je přesvědčit, že s tím mají něco společného.


Tito lidé mohou chodit na vejšku a číst Kanta nebo Kafku, ale to vše pouze pro konverzační účely... ne za účelem nějakého smysluplného proniknutí do podstaty věci. Tito spisovatelé a skladatelé a umělci nejsou nic jiného než obleky, do kterých se tito lidé oblékají, ve své snaze být obdivován, nebo aby skončili v posteli s lidmi, jejichž společnost si bohatě zaslouží. Mohou chodit do opery nebo na balet (a i to si zaslouží). Mohou přemítat nad moderním uměním, aby to poté použili stejným způsobem, jakým používají veškeré umění a jemu podobné, jako instrumenty ve službě jejich ješitnosti... pozérství... opakujíc slova v odborných recenzích... načančaní a pózující, jakoby jejich vynalezené vědomosti a omezené porozumění čehokoliv, jim garantovalo stejnou prestiž jako v případě původního tvůrce. Co se týče většiny toho co se nazývá umění, kdokoliv kdo je stále schopný se cítit trapně, by to ani nechtěl. Ale tyto lidi nelze ztrapnit. Nejlepší v co lze doufat je je naštvat, nebo aby se cítili diskriminovaní.


Nicméně pokud jste zlí, převládající to módní doplněk naší doby, tak potom... budou tito lidé viset na každém vašem slovu a občas viset díky nim. Čím déle žiju tím víc si začínám myslet, že lidé dostanou to co si zaslouží a zabijí vás pokud se pokusíte je předtím ochránit.


Jak moc pitomí nebo bezmocní musíte být, abyste stále věřili tomu co slyšíte v televizi, nebo co čtete v novinových reportážích, ať už je to v jakékoliv použité podobě? Do dnešního dne bylo odhaleno tolik lží a tolik korupce a každým dnem vše stále přibývá, proto jak je potom možné stále věřit lidem, kteří vám lhali jak včera tak i předevčírem? Vidím to jako velmi znepokojující kouzelnické vystoupení. A ani se nejedná o nějak dobré kouzlení.


Moje teorie je, že do světa vyšlou lidi, aby studovali rozličné druhy pitomosti a bezmocnosti, které jsou provozovány rozličnými typovými osobnostmi, aby následně obstarali prototypy, které je budou pro ně předvádět, aby tak mohli jejich prostřednictvím souhlasit sami se sebou, ohledně jakéhokoliv nesmyslu který považují za pravdu. Rozumí se samou sebou, že pokud nejste schopni přijmout pravdu o sobě, nebo pokud jste neiformovaný do té míry, že si ani neumíte představit, že něco podobného existuje, potom nikdy nemůžete přijmout pravdu v jakékoliv podobě. Nemůžete a nechcete přijmout, že 11. září bylo provedeno zevnitř. Jste příliš ješitní a sebestřední na to, abyste riskovali kritiku od těch, kteří jsou stejně pitomí jako vy. Smějete se tomu přestože vy jste tím cílem.


Máváte s malými slogany které hlásají „služba" a „stát na prvním místě", a přitom jediná služba na které se účastníte, je služba sobě a jediný stát který máte je země ignoranství, ve které vaše iluze vzkvétají jako kudzu podél dálnice, která nikam nevede a po které vy jedete.


Věříte že Rusko napadlo Gruzii a ne že Izraelci, kteří Gruzii řídí, napadli jižní Osetii která vyprovokovala reakci Ruska. Věříte že bin Ládin je naživu v jeskyni v Pákistánu, odkud osnuje světový teror, přestože světový teror je furmulován v Londýně, Tel Avivu a Washingtonu D. C. Myslíte si že je ostudné, že Sarah Palinová je pod drobnohledem kvůli tomu, že něco skrývá i přesto, že jde o lidi kteří se ani nenamáli se podívat. Nebudete vědět že byla vybrána právě kvůli svým kostlivcům ve skříni, lidmi kteří ovládají obě strany, protože to vyhovuje jejich budoucím záměrům pro které je vše již přípraveno.


Pokud se nacházíte v džungli a vše co víte o džungli je lež, potom vaše šance na přežití není příliš velká. A bude mnohem menší pokud odmítnete si přiznat, že vaše zkušenosti vám ukážou, že to co jste si mysleli že byla pravda, byla ve skutečnosti lež a vy jednoduše odmítnete změnit váš pohled, i když bylo prokázáno že jsou jasně absurdní. Vlastně nad vámi žasnu. Neumím si představit jaké to je být vámi. Pro mě by to bylo, jako kdybych seděl u kuchyňského stolu a stále dokola se bodal vidličkou do ruky a celou tu dobu bych trval na tom že se to neděje.


Nenapadne vás že jistý blížící se hurikán nebyl to za co byl vydáván, nebo že o tom po celou dobu věděli. Nenapadne vás se rozhlédnout kolem sebe a podívat se na další věci, které se okolo vás dějí a od čeho mají odvrátit vaši pozornost. Nejste schopni si spojit bezcitnou lhostejnost po hurikánu Katrina a sobě sloužícím výkřikům od lidí, kteří způsobili ten první a kteří apelují o pomoc a dary pro ten druhý. Nemyslíte si že když udělali tak málo od Katriny, že je nepravděpodobné že by udělali o mnoho víc s čímkoliv jiným, tedy pokud z toho oni... nebudou mít zisk.


Vy proto jednoduše jdete s tím, abyste postupovali dokud nepřijde řada na vaše číslo a kdy si zakřičíte "Proč já?" Netrápí vás... ty miliony mrtvých a zničených životů. Dokonce když i tisk, který pracuje pro lidi kteří to udělali, přizná že příčinou všeho byla lež, stále vám to nedochází. Nemůžete spravit něco když nevíte důvod proč to je rozbité. Nemůžete něco opravit tím, že vyměníte nespravnou součástku.


To že jste již před mnoha lety nevyvlekli George W. Bushe a Dicka Cheneyho z Bílého domu a neoběsili je v Lafayette parku mi říká, že raději budete večeřet s Sacher-Masochem než s De Rouchefoucauldem, i kdyby oni nebo vy byli schopni mluvit potřebnou angličtinou. Samozřejmě s Sacher-Masochem není vlastně třeba mluvit... jenom kříčet. Bolest, stejně jako hudba, je univerzálním jazykem a zdá se že je něčím z čeho máte požitek.


Měli byste se nad sebou zamyslet předtím než bude pozdě. Všivárny mají tendenci se častěji přihodit pitomým lidem, kdy závisí na tom jak moc vygumovaný a pitomí jste. Raději byste měli přestat mávat s nálepkama na auta a nevěřit všemu co slyšíte, a co je ještě horší.... přestat jednat podle toho jako by to byla pravda. Není možné aby ti kteří vám lžou, kteří se na vás krmí a kteří vás ovládají, měli v úmyslu váš nejlepší prospěch. Chtějí abyste byli víc než mrtví a právě teď na tom pracují.

Samozřejmě... vy toto pravděpodobně nečtete. Někdo s nalakovanými vlasy a pusou plnou lží k vám pravděpodobně promlouvá a vy sníte o nákupech a sexu, bez ohledu na to jak neaktraktivní jste. Probudíte se až sirény začnou plnit vzduch a dům bude v plamenech. Většinou to tak bývá. Budete se podivovat nad tím, proč jste se neprobudili a jak se mohlo stát, že je příliš pozdě aniž by vám někdo něco řekl. Vždy to tak bývá. Ale lidé k vám promlouvali... život k vám promlouval... okolnosti k vám promlouvaly... svědomí k vám promlouvalo, ale vy... vy jste neposlouchali. Neposlouchali jste protože jste byli hloupí, pitomí, bezmocní a neinformovaní.


Zdroj: The Dumb, the Stupid, the Clueless and the Uninformed



Žádné komentáře: