31 října 2009

Ignorováno západnimi médii: indonézský asteroid explodoval silou ‘malé atomové pumy’


Spaceweather.com





Představte si následující: 10 metrový asteroid narazí do Země a vybuchne v atmosféře silou rovnající se malé atomové bombě. Lidé, vylekáni hromobitím a vibrujícími zdmi, vybíhají ven ze svých domovů, v domnění že došlo k zemětřesení. Jediné co vidí je zatočená dráha úlomků na polední obloze.

8. srpna, okolo 11 hodiny ranní místního času, v pobřežním městě Bone, Indonésii, k tomu skutečně došlo. Výbuchu, který otřásl zemí, se v západnim tisku věnovalo pozoruhodně málo pozornosti, ale vědci, zabývajicí se meteority, věnují události veškerou svoji pozornost. „Výbuch aktivoval infrazvukové senzory Organizace Smlouvy o všeobecném zákazu jaderných zkoušek (CTBTO), vzdálené více než 10 000km,” informovali v tiskové zprávě z 19. srpna badatelé Elizabeth Silber a Peter Brown z University of West Ontario. Jejich analýza dat z infrazvukového záznamu, odhalila výbuch na souřadnicích 4.5S, 120E (poblíž Bone), odpovídající explozi 50 tisíc tun TNT. To je dvakrát až třikrát silnější, než atomové pumy z období druhé světové války.

O asteroidu, který výbuch způsobil, nikdo před zásahem nevěděl a vědce naprosto překvapil. Podle statistických studií o počtu asteroidů poblíž Země se očekává, že se podobná tělesa srazí se Zemí v průměru každých 2 az 12 let. „Pokračovaní pozorování z dalších přístrojů, nebo usilí najít důkazy na zemi, by bylo velmi cenné při následném objasňovaní této jedinečné události,“ řekli Silber a Brown.


Komentář: Tušíme že, zhruba před 30 nebo 40 lety, se vyšší místa vyjádřila ve smyslu neoznamovat veřejnosti žádná další nezvyklá pozorování na obloze, časově se shodující s utajením UFO. Asi před dvěma lety spaceweather.com rovněž informovalo o ohromné ohnivé kouli nad Portugalskem, Španělskem a Francií. Vyhledávání v databázi Lexis-Nexis všech zpráv v angličtině neodhalilo v následujících dnech po události v hromadných médiích žádnou zmínku. Tento článek se objevil v El Mundo.

Zrovna tento týden byl internet v jednom ohni ohledně zpráv o ohnivém meteoritu, který byl natočen na poli v Litvě. Jedny z noviny, které zprávu publikovaly, během několika hodin po publikaci zcela změnily svoje zpravodajství o této události, kdy došly k závěru, že se jedná o podvrh, protože dopadový kráter byl „příliš úhledný.“ Domníváme se že, se jednalo o skutečný dopad meteoru, ale systémové zametání stop udělalo co bylo jen možné a celou věc ututlalo.

Pamatujme co napsal Victor Clube:

Možná není dostatečně doceňováno, že hony na čarodejnice a politické zvraty v Anglii v sedmnáctém století (na které současné autority někdy pohlížejí jako na archetypální, v souvislosti s okolnostmi obecně vedoucí k revoluci), byly pamětníky přímo přisuzovány znepokojujícím vlivům (pozorovaného) nebeského pohybu: tito pamětníci hovoří o nebeských znameních, která byla doručením „boží prozřetelnosti“ očividně zprostředkované „boží revolucí“.

Po výbuchu sopky Krakatoa (opět v Indonésii) konvertoval celý ostrov na Islám. Můžeme si jen představit, co by podobná kometa, nebo asteroid, způsobily v zemi jako USA. Není lepší cesta než udělat z lidí poslušné otroky, kteří jsou neustále strašeni řízeným, preventivním a barevně kódovaným „terorizmem“, včetně srovnání se zemí několika mrakodrapů.






Zdroj: Spaceweather.com,
Sott.net

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

Údajné dopadnutie meteoritu na lúku v Lotyšsku bolo iba súčasťou reklamnej kampane mobilného operátora Tele2, uviedol šéf marketingového oddelenia lotyšskej spoločnosti Janis Sproguis.

„Zodpovednosť za celý ten rozruch okolo meteoritu v skutočnosti niesla spoločnosť Tele2, ktorej zámerom bolo dosiahnuť, aby si lotyšská verejnosť začala veriť a videla, že s pomocou jedinej zaujímavej správy sa dá pritiahnuť pozornosť médií nielen doma, ale aj na celom svete,“ dodal Sproguis na tlačovej konferencii. Predstaviteľ firmy vysvetlil, že kampaň bola úspešná, keďže Lotyšsko sa v pozitívnom zmysle slova skloňovalo po celom svete. „Samozrejme, niektorým ľuďom sa to páčilo, iným zas nie,“ povedal Sproguis, ktorý taktiež prisľúbil, že Tele2 odškodní štát za výdavky a nepríjemnosti spôsobené spomínanou kampaňou. Lotyšská ministerka vnútra Linda Murnietseová pre ruskú tlačovú agentúru ITAR-TASS krátko predtým uviedla, že ľudia zapojení do tohto „nemiestneho žartu“ by mali byť potrestaní a pokutovaní.

Krátko po tom, čo sa do celého sveta rozniesla správa, že v Lotyšsku dopadol meteorit, miestni meteorológovia zareagovali, že išlo iba o podvod a niekto chcel takýmto spôsobom zarobiť na zvedavcoch a turistoch, ktorí sa na miesto dopadu prídu pozrieť.