20 října 2016

SOTT Proměny Země - září 2016: Extrémní počasí, planetární změny, jasné meteory




SOTT ‚Proměny Země‘ video přehled pro září 2016: extrémní počasí, přírodní ukazatele ‚planetárních změn‘ (seizmické, vulkanické, atd.) a blízkozemní objekty v podobě jasných meteorů

Jak se Říše hroutí pod svou vlastní arogancí a jak se plameny nespokojenosti šíří mezi zvěstmi o válkách, tak dramatické planetární změny pokračují v nezmenšené míře. Na hurikán Matthew v tomto měsíci se bude zřejmě vzpomínat jako na nejhorší bouři roku v USA (i jinde), ale během září další dvě bouře, Hermine a Julia - jedna z nich byla prvním hurikánem Floridy od r. 2005, a druhá první podobná bouře která se vytvořila přímo nad tzv. slunečním státem - zaplavily pobřeží jihovýchodu USA.

Řada cyklonů také přinesla do jihovýchodní Austrálie jednu povodňovou vlnu za druhou, při kterých padly rekordy dešťových srážek sahající až do doby založení země v 19. století, a které přinesly třetí nejdeštivější zimu v záznamech. Mezitím, tajfuny opakovaně udeřily v severozápadním Pacifiku na Filipínách, Tchaj-wanu, v Číně, Korei a Japonsku. Dnes o 50% silnější než před 40 lety, nejsilnější z těchto cyklónových bouří - Meranti kategorie 5 - byla v tomto roce zatím nejsilnější na celém světě a celkově je v rekordních záznamech na druhém místě za tajfunem Haiyan z roku 2013.

Kromě enormního množství vody které tyto velké bouře přinesly, místní silné poryvy přinesly rekordní srážky, způsobily ničivé přívalové záplavy, které odnášely auta, domy a lidi v oblastech USA, Mexika, Tuniska, Řecka, Turecka, na Ukrajině, Indie, Indonésie a Číny. Oklahoma, která až do nedávna nikdy nezažila zemětřesení, minulý měsíc zažila zatím nejsilnější. Rekordně silné zemětřesení také zasáhlo Jižní Koreu, zatímco silné zemětřesení ve Skopje, Makedonie, poškodilo budovy a u obyvatel vyvolalo paniku.

Četné erupce sopek, hromadné úhyny ryb, uvízlé velryby na plážích a jasné meteory zakončují další událostmi nabitý měsíc proměn Země...

Pokud se vám video líbí, prosíme, sdílejte!



Navštivte naše stránky: http://sott.net

Lajkujte na: http://facebook.com/SOTT.NET

Sledujte nás na: http://twitter.com/SOTT:NET

Posílejte nám vaše fotky a videa na sott@sott.net

Zvažte přispění na provoz SOTT: http://www.sott.net/page/3-Support-So...

Použitá hudba: "Escape from the Temple", Petr Kiilstofte: https://machinimasound.com/music/esca...

Licence v rámci Creative Commons Atribution 4.0 International: http://creativecommons.org/licenses/b...

Žádné komentáře: