19 prosince 2017

SOTT Proměny Země - listopad 2017: extrémní počasí, planetární změny, bolidy



SOTT Media




Tento listopad prolomil mnoho rekordů; od bolidů, po záplavy a mimosezónní sněžení na obou polokoulích naší planety. Po neobvykle silné sluneční erupci třídy X a neobvyklé sluneční aktivitě během září, která možná souvisí s řadou silných zemětřesení nad M7.0 v Nové Kaledonii a Mexiku, tento měsíc byl poznamenán třemi zemětřeseními v Iráku / Íránu, Chile a Jižní Koreji, kde způsobily rozsáhlé škody.

Mezitím se zdá, že sopečná činnost dosáhla sezónního vrcholu (ano, již brzy budeme muset začít mluvit o ,sopečné sezóněʻ!). Tyto stále častější geologické jevy, spolu s oficiálními prognózami nárůstu výskytu zemětřesení v roce 2018 v důsledku zpomalení rotace země, zanechaly u postižených osob pocity strachu. Během minulého měsíce byly Portugalsko a Španělsko také zasaženy suchem, zatímco obrovské množství vody padalo v Jižní Americe, Austrálii a ve většině oblastí Asie.

To vše v době, kdy meteorologové zjišťují, že potřebují používat termín ,atmosférické jevyʻ, protože slovo déšť již nestačí. Trumpetové zvuky a znamení na obloze byly v minulosti považovány za předzvěst období změn, od oblastí společenských a politických, až po významné vesmírné události. Takže si lidičky zapněte bezpečnostní pásy, protože se zdá, že to bude divoká jízda.



Pokud se vám video líbí, prosíme, sdílejte!

Navštivte naše stránky: http://sott.net

Lajkujte na: http://facebook.com/SOTT.NET

Sledujte nás na: http://twitter.com/SOTT:NET

Posílejte nám vaše fotky a videa na sott@sott.net

Zvažte přispění na provoz SOTT: http://www.sott.net/page/3-Support-So...

Použitá hudba: "Escape from the Temple", Petr Kiilstofte: https://machinimasound.com/music/esca...

Licence v rámci Creative Commons Atribution 4.0 International: http://creativecommons.org/licenses/b...


Žádné komentáře: