20 prosince 2016

Ruský medvěd za klávesnicí: obvinění z ruského průniku do systému jsou absurdní



Craig Murray
CraigMurray.org.uk



Nové emaily? Byli to Rusové

Mám asi dvacetičtyřhodinové zpoždění vyvrátit „důkazy“ ruského neoprávněného vniknutí do DNC [Demokratický národní výbor, pozn. překl.], protože jsem se teprve nedávno přestal smát. Včera večer mi byla poslána „crowdstrike“ zpráva , kterou zaplatil Demokratický národní výbor, která nás má přesvědčit. The New York Times dnes udělaly z tohoto „důkazu“ hlavní zprávu.

Z tohoto dokumentu vyplývá, přestože je sám bývalý mimořádně schopný šéf KGB, že Vladimir Putin dal inspektoru Clouseau na starost ruskou bezpečnost a nechal ho, ať se s tím vypořádá. Ruský medvěd je symbolem země od 16. století. Takže musíme věřit, že ruské bezpečnostní služby založily přísně tajné hackerské skupiny, které použila jména jako „Cozy Bear“ a „Fancy Bear“
[příjemný medvěd a rozmarný medvěd, pozn. překl.]. Jakožto bezpochyby NSA dala do čela své hackerské operace skupinu brilantně zamaskovanou pod jménem jako „The Flaming Bald Eagles“ [Ohniví orlové], britské Vládní komunikační ústředí se nepochybně skrývá za „Třemi lvi za klávesnicí“ a francouzi používají „Marianne slídí“.



Byla to "sebeobrana"


 A co víc, maskovaní ruští hackeři pracují podle pracovních hodin v Moskvě a jsou přímo vypátratelní na moskevských IP adresách. To je prostý a zřejmý nesmysl. Pokud by mě crowdstrike právě teď sledoval, myslel by si, že jsem v Dánsku. Včera to bylo Nizozemsko. Používám Tunnel bear, jednu z mnoha snadno dostupných VPN a věřte mi, že ruská FSB má mnohem lepší zdroje. Také máme věřit, že skrytá ruská hackerská operace používá jako značku jméno slavného zakladatele komunistického Čeky Felixe Dzeržinského a totožnost jako „Guccifer2“ (význam - ruští oligarchové a jejich Gucci luxus a Lucifer) - na příspěvky zbytečného a domýšlivého chlubení se svými hackerskými operacemi a přitom za sebou nechtěně zanechávat dohledatelné kousky skriptu v ruském jazyce.

Keystone Cops a jejich vyobrazení jedné ze světově klinicky nejúčinějších zpravodajských služeb pochází ze stejného protiruského rasizmu, který již nějakou dobu prostupuje rétoriku Demokratické strany. Upřímně řečeno, každý, kdo má alespoň trochu všech pět pohromadě, nebude věřit tomuto výkladu.


Zatracení ruští hackeři - prosím to mi dávat vaše síťové heslo soudruhu

 
Není to o tom, že „Cozy Bear“, „Fancy Bear“ a „Guccifer2“ neexistují. Ale že nejsou agenty ruské vlády a zdrojem uniklých dokumentů DNC. Rozumí se, že Guccifer2 je v Londýně docela dobře známý zábavný vousatý Srb, který se objevuje na večírcích v Camdenu, pod jménem (přezdívkou) Gavrilo Princip.

Samozřejmě, že došlo k hackerským a phishingovým útokům na DNC. Takové útoky se dějou každý den téměř každému z nás. Na můj vlastní server bylo před dvěma dny vedeno více než 1050 útoků a u mnohých z nich to často vypadá že pocházejí z Ruska - ačkoli více jich podle všeho pochází z USA. Přikládám mapu ohrožení od společnosti Cloudflare. Je trochu starší, protože nemám aktuálnější od mých techni. Samozřejmě v mnoha případech byly útočící počítače aktivovány jako zástupci pomocí počítačů v úplně jiné zemi. Crowdstrike od nás zřejmě očekává, že budme věřit, že Putinovy bezpečnostní služby ​​o tom neslyšely, nebo ani o myšlence zakrýt, ve kterém časovém pásmu působíte.

Snahy o nabourání do mého vlastního serveru během jednoho dne - stává se to každý den


V podstatě každý z nás dostává docela běžně phishingové e-maily. Loni mi moje banka zavolala, aby zkontrolovala, zda se v Petrohradě opravdu snažím koupit auto na moji kreditní kartu. Nevím, co DNC zaplatil „Crowdstrike“ za jejich povídačku, ale za svoji námahu dostal velmi špatný výsledek. Že to New York Times propagují jako určitý druh důkazu vypovídá mnohé o kvalitě hlavních sdělovacích prostředků.


Komentář: Hlavním sdělovacím prostředkům je fuk odkud informace pocházejí, hlavně že to zapadá do propagandy.



Odkaz na původní zdroj: The Russian bear behind the keyboard: Russian hack claims are absurd

Žádné komentáře: