17 prosince 2016

Sýrie a Rusko sdílejí obrovské morální vítězství v Aleppu



Dean Parker
Russian Insider

© Silvan Rehfeld / UNESCO
Starověké město Aleppo (Syrská arabská republika)


Jmenujte jednu další vládu na světě, která by umožnila obklíčeným bojovníkům al-Kajdy evakuovat, aby zabránila dalšímu ničení města?

Sýrie a Rusko zorganizovaly evakuaci bojovníků al-Kajdy z jejich rozpadajících se obklíčených pozic ve východní části Aleppa, do jiné části Sýrie ovládané vzbouřenci, kde budou mít další možnost pokračovat v boji proti syrské armádě.

Chvíli se zamyslete nad touto skutečností.

Myslíte si, že kdyby byli bojovníci al-Kajdy zalezlí v centru Seattlu a byli konečně vojensky zlomeni, že by USA přistavily autobusy a vzali je do Detroitu, aby odtamtud mohli pokračovat ve svém boji?

A co si myslíte že by se stalo s vojáky syrské armády, pokud by al-Kajda a její přátelé zvítězila v Aleppu? Vlastně ani nemusíme příliš hádat. Když rebelové v roce 2013 obsadili obklíčenou aleppskou nemocnici al-Kindi, přeživší chycení vojáci byli
al-Kajdou vyvlečeni ven a zastřeleni zezadu do hlavy, zatímco zbytek rebelů jásal. Za tři měsíce hrdí kati vypustili video z jejich popravy  pro potěšení jejich sponzorů z Perského zálivu. 





Když "rebelové" obsadili Aleppo, syrští vojáci byli seřazeni a popraveni. Když syrští vojáci osvobodili Aleppo, "rebelové" opustili město v řadě autobusů.


 
Média podporující změnu režimu hodně mluví o „umírněných rebelech“, ale mluvme vážně. Myslíte si, že pokud by byly tisíce „umírněných“ zašiti spolu s al-Kajdou ve východním Seattlu, že by se USA staraly o to rozlišovat mezi nimi?

Ve skutečnosti si to nepotřebujeme představit. Během americké okupace Iráku tvořila al-Kajda (na rozdíl od Sýrie) jen velmi malou část „sunnitského povstání“. „Povstání“  které bojovalo za naprosto legitimní cíl - vyhnat cizí útočící armádu. Ani tehdy se USA nestaraly o to rozlišovat mezi umírněným odporem k okupaci a odporem al-Kajdy.


© Khalil Ashawi / Reuters


Média podporující změnu režimu  strávila spoustu času mluvením o civilistech ve východním Aleppu a jejich strachu z vlády, ale zde je zcela místný fakt. Z 60 000 - 80 000 civilistů z východního Aleppa v povstalecké oblasti, jen několik tisíc požádalo o evakuaci spolu s ustupujícími povstalci. Drtivá většina místo toho zvolila zůstat ve vládou kontrolované Sýrii.

Je mi líto, ale vzhledem ke všem těmto důkazům, je třeba považovat ukončení bitvy v Aleppu a výhru syrské armády za dobrou věc. Lepší než pokračování bojů nebo vítězství hlavy řezajících povstalců.

Západní média pracují přesčas, aby to popřela, ale sama přiznávají, že jen papouškují zprávy z druhé a třetí ruky které nelze ověřit . Platila zásada, že čím vážnější obvinění, tím větší množství důkazů bylo potřeba. To se zdá bylo postaveno na hlavu médii, které se nyní zřejmě domnívají, že dokud je obvinění dostatečně hodně hlasité a šokující, žádný důkaz není vůbec zapotřebí.

Dále bych vám také připomenul, že se jedná o stejná média, která byla téměř zcela lhostejná vůči blokádě, invazi a otrávení města Fallúdža v Iráku, včetně mnoha dalších.


...
 

 Odkaz na původní zdroj: Syria and Russia share enormous moral victory in Aleppo

Žádné komentáře: