06 března 2008

Co neuvidíte v televizních reportážích


V Gaze není nikde bezpečno. Izrael útočí a ničí domovy, zabíjí a zraňuje civilisty, mezi nimiž je velký počet dětí. Toto jsou záběry některých z těchto obětí. Podle zdravotních zdrojů je mezi nimi nejméně třetina dětí, nejmladším z nich bylo dva dny staré novorozeně. Nemocnice se nestačí vypořádat se zraněnými, převážně kvůli izraelské blokádě Gazy, která zahrnuje léky a paliva. Zatímco záchranáři riskují své životy, paramedici obviňují Izrael z toho, že cíleně zaměřuje ambulance. Ambulance mají být chráněny, ale záchranáři uvádějí, že nemůžou zachraňovat lidské životy, protože se na ně střílí a terčem se staly i záchránné stanice, což Izrael popírá. Izrael útočí na Gazu jak ze vzduchu, tak i po zemi. Věří ještě někdo, že Izrael je obětí?


4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ano, izraelská reakce je často nepřiměřená, ale nesmíse zapomínat, že Gaza je malé území s velkým počtem teroristů, které odpalují rakety Kásám (dostřel 8 km, 10 kg výbušnin) na izraelské území, což je nepřijatelné. Izrael nějak reagovat prostě musí (i když je to často příliš tvrdé).

Anonymní řekl(a)...

nech len odpaluju rakety kym este maju odkial

Anonymní řekl(a)...

kdyby palestincum dali práci aby měli jejich rodiny kde žít a měli co jíst a pít,kdyby svět kterej požadoval demokratický volby uznal volební vítězství Hamasu..věřím že by utokú na izrael ubylo,nebot pokud maj lidé alespon trochu toho co je u nás EU běžné nemusí s nikým válčit..

Anonymní řekl(a)...

Gaza malé území s velkým počtem teroristů, to je prazvláštní názor. Palestina vždy patřila Palestincům, židé nikdy neměli žádný stát, proto nemohou Palestinci akceptovat stát Izrael na jejich území, proto po generace bojují a nemohou jinak, tolik bolesti v každé rodině nic jiného nemůže vygenerovat. Židé jsou prokletý národ, národ prokletý Kristem.